Jaaropgave ontvangen van de Gemeente?

TOZO-uitkering in 2020

Als je samen met je partner een Tozo uitkering hebt ontvangen in 2020 dan ontvangen jij en je partner beiden een jaaropgave van de Gemeente voor de helft van de totaal verstrekte uitkering.
Het vermelde bedrag is inclusief de door de gemeente afgedragen loonheffing. Het bedrag zal dus hoger zijn dan de ontvangen netto uitkering. Het op de jaaropgave vermelde inkomen moet jij (en je partner) opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting 2020.

Heb je als ondernemer naast de uitkering geen inkomsten, dan past de Gemeente de algemene heffingskorting toe en wordt er geen loonheffing afgedragen. Heeft je partner wel inkomsten uit loondienst dan mag de Gemeente geen rekening houden met de algemene heffingskorting en wordt wel loonheffing afgedragen. Dat is de reden dat de jaaropgave van jou en je partner van elkaar kunnen verschillen.

Let op: heb je naast je uitkering ook inkomsten ontvangen, moet je mogelijk bij de aangifte extra inkomstenbelasting betalen. 

Vragen? Stuur even een mailtje naar info@renkumonderneemt.nl en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven