Steun ook zzp’ers/ondernemers met zaak op privé-adres

Veel kleine bedrijven staan ingeschreven als ZZP’ers met een winkel, kantoor, showroom, werkplaats, praktijkruimte aan huis. Deze vallen nu buiten de compensatie regeling.

Zij hebben vaak niet te maken met hoge huurlasten van pandeigenaren. Maar betalen wel degelijk hypotheek privé bijvoorbeeld en gebruiken een deel van het pand voor hun onderneming. Afhankelijk van type bedrijf zijn er zeker ook vaste lasten die flink kunnen op lopen. Dat verschilt enorm per ondernemer. Wat dacht van de lease kosten van een bedrijfs bus en gereedschap en machines. Voor sommige zijn deze vaste lasten erg laag, voor andere net zo hoog of soms zelfs hoger.

Het klopt dat voor sommige de €4000,- compensatie regeling niet nodig is. Of teveel. En voor velen van deze groep zou een kleine bedrag wellicht ook volstaan. Maar dat geldt ook voor de niet-zzp bedrijven. Nu kan een bedrijf in dezelfde sector wel gecompenseerd worden voor de vaste lasten en de andere niet.

Wibo Teerlink

Scroll naar boven